Breakfast Tacos

Breakfast tacos er sin grundessens bare scramble æg og bacon på en lille hvedetortilla. Men det fantastiske ved en hvedetortilla er, at det er en blankt canvas der skriger på store smage. Som bund er det frijoles negros, toppet med scramble æg og bacon. Som pynt men ikke mindst smagsgiver er der forårsløg og koriander.

Tacodej

250 g hvedemel

100 ml kogevand

1 tsk salt

1 tsk bagepulver

3 spsk svinefedt

Pisk hvedemelet, salt og bagepulver sammen i en skål.

Fordel fedtet med fingrene til det fordelt ligeligt i dejen.

Hæld det kogende vand på og vent et par minutter til at ælte dejen. Ælt dejen godt i 5 minutter og lad den hvile med film tæt tilsluttet omkring i ca 30 minutter.

Fordel dejen til 30-40g bolde og rul dem ud med en kagerulle til dejen er tynd og ca 10-12 cm i diameter.

Steg dem på en (meget) varm tør pande. ca. 1 minut på hver side til den blistrer og “puffer” op.

Scramble æg

3 æg

1 tsk salt

2 spsk smør til at stege

Jeg behøves ikke at fortælle dig hvordan du laver scramble æg.

Frijoles negro (bønnemos)

1 dåse brune bønner

1/2 dåse vand med en bouillonterning (alternativt hjemmelavet fond)

1 løg

2 fed hvidløg

1 chili (eller 1 tsk chiliflager

1 tsk røget paprika

1 tsk spidskommen (stødt eller helt)

1 tsk korianderfrø (stødt eller helt)

3 “striber” bacon (fint hakket)

Fremgangsmåde

Skær baconen i tyndestrimler (brug evt. Bacon i tern)

Steg på en pande til de er brune og sprøde.

I den samme pande tilsætter du et hakket løg og en fint hakket chili. Når løget har fået farve tilsætter du det fint hakket hvidløg og de tørre krydderier. Steg det i et 1-2 minutter på middelvarme til det dufter af Mexico.

Hæld bønnerne på panden med væsken og derefter den halve dåse fond/bullion-vand. Lad det simre i 15 minutter og mos det til du har den tekstur du ønsker.

Resten af bacon 

Steg det sprødt og server det på tacoen med de andre elementer.

1 Avocado 

Skær som du vil, skiver eller tern.

1 Forårsløg 

Skær det så fint du kan.

1 Håndfuld koriander

Hak det som du vil

1 Lime 

Pres den over den færdige samlet ret