Rosenkål & Broccoli, men sexet.

Jeg husker både broccoli og rosenkål, som noget rigtig tarveligt tilbehør til bordet i mit barndomshjem. Men ved at være kreativ, men simpel kan man forvandle det til en smagfuld ret, som vil være et centrum til din aftensmad. Ved hjælp af kondimenter som fiskesauce, soya sauce, hoisin og alt andet godt fra Lee Kum Kee flyver de her grøntsager op til nye højder.

Opskrift

1/2 pose rosenkål

1/2 brocolihoved

2 spsk rapsolie

Salt og peber

1 hvidløg

1 chili

2 cm ingefær

1 spsk sesamolie

2 spsk sesamfrø

3 håndledsryst fiske sauce 

I en varm pande med rapsolie tilsættes de halverede rosenkål og broccoli forretter.

Tilsæt salt og peber og steg til de bliver en anelse brune.

Hvis panden er meget varm skruer du nu ned.

Tilsæt finthakket hvidløg, chili og ingefær.

Tilsæt et par dryp sesamolie. Pas på! Det er potent.

Sautér et minut mere og tilsæt 1/2 dl oyster sauce og 3 håndleds ryst fiskesauce. Smag til, mangler det salt så tilsæt her soya sauce. Her finder du også ud af hvor meget mere grøntsagerne skal have før du synes de er færdige.

Inden de er færdige drysser du sesamfrø og vender.

(Hvis du føler dig extra så er det her du tilføjer furikake i stedet)